Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Κρουασανάκια σιροπιαστά


Υλικά:
...για τη ζύμη..

  • 10 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 φλιτζ. φρέσκο γάλα
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 1/4 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. Βιταμ
  • 25 γραμμ. μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • Βούτυρο για το άλειμμα
...για το σιρόπι..
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα)
...για τη γέμιση..
  • 2 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα 1/2 φλτζ. ζάχαρη
  • 1/2  φλιτζ. κανέλα
Εκτέλεση:
...ετοιμάζουμε τη ζύμη..
  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με το Βιτάμ , τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.
  2. Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γάλα να κρυώσει λίγο και  να γίνει χλιαρό.
  3. Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό , το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τη μαγιά και μόλις αυτή διαλυθεί, ρίχνουμε στο μπολ το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, τα αβγά, ανακατεύουμε καλά και μόλις το μίγμα γίνει χυλός, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι, εως ότου γίνει μια μαλακή ζύμη.
  5. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  6. Κατόπιν βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που το έχουμε αλείψει με βούτυρο ,σκεπάζουμε το μπολ με μια νωπή πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό σημείο περίπου για 2 ώρες ώστε να ξεκουραστεί η ζύμη και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, τη μεταφέρουμε και πάλι σε αλευρωμένη  επιφάνεια , την ξαναζυμώνουμε και ανοίγουμε ένα φύλλο, περίπου ενός εκατοστού.
  8. Κόβουμε το φύλλο πρώτα σε τετράγωνα κομμάτια και στη συνέχεια το κάθε φύλλο διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα.
  9. Αλείφουμε κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο , το πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, λίγα τριμμένα καρύδια και το τυλίγουμε σε ρολό, ξεκινώντας απο τη φαρδιά πλευρά της ζύμης.
  10. Δίνουμε σε κάθε κρουασάν ημικυκλικό σχήμα και μόλις τελειώσουμε με όλα, τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο.
  11. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και τα αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσουν.
  12. Στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για  25 λεπτά.
..ετοιμάζουμε το σιρόπι..
  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη,το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  2. Μόλις ετοιμαστούν τα κρουασανάκια ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα μέσα στο ζεστό σιρόπι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα, πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε..!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας