Υλικά:
...για την κρέμα..
- 1,5l φρέσκο γάλα
- 300 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
- 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αβγά
- 2 βανίλιες(ή ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι-εγώ το προτιμώ γιατί σπάει τη μυρωδιά του αβγού)
- 1 κ.σ. φυτικά έλαια
...για το φύλλο...
- 10 φύλλα κρούστας
- βούτυρο ARISTON τύπου Κερκύρας λιωμένο
...για το σιρόπι...
- 500γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
- 50 γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση:
..ξεκινάμε με το σιρόπι,,
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι.
- Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλα΄.
...συνεχίζουμε με την κρέμα,,
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι α διαλυθούν τα αβγά
- Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με σύρμα και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα δυο είδη από το σιμιγδάλι και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ώσπου να φουσκώσει το γάλα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.
- Παίρνουμε ένα ταψί , το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα.
- Αδειάζουμε την κρέμα, κλείνουμε τις άκρες και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας και αυτά ένα ένα.
- Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια.
- Ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και σερβίρουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου