Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Γαλακτομπούρεκο



Υλικά:
...για την κρέμα..

  • 1,5l φρέσκο γάλα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αβγά
  • 2 βανίλιες(ή ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι-εγώ το προτιμώ γιατί σπάει τη μυρωδιά του αβγού)
  • 1 κ.σ. φυτικά έλαια
...για το φύλλο...
  • 10 φύλλα κρούστας
  • βούτυρο ARISTON τύπου Κερκύρας λιωμένο
...για το σιρόπι...
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση:
..ξεκινάμε με το σιρόπι,,
  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για το σιρόπι.
  2. Αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλα΄.
...συνεχίζουμε με την κρέμα,,
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι α διαλυθούν τα αβγά
  2. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με σύρμα και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τα δυο είδη από το σιμιγδάλι και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά ώσπου να φουσκώσει το γάλα.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει.
  4. Παίρνουμε ένα ταψί , το βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα.
  5. Αδειάζουμε την κρέμα, κλείνουμε τις άκρες και βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας και αυτά ένα ένα.
  6. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και χαράζουμε την επιφάνεια σε κομμάτια.
  7. Ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  8. Σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι και σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας