- 2 κιλά κολοκυθάκια
- 2 ασπράδια αυγών
- 600 γρ. κιμά
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.γ. CARINO
- 1 καρότο τριμμένο στο multi
- 3 κ.σ. ψίχα από το εσωτερικό των κολοκυθιών
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
..για τη σάλτσα..
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 2 φλ. ζωμό κότας
- 2 κρόκους αυγών
- χυμό λεμονιού
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τα κοτσάνια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
- Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα (μια ή δύο στρώσεις)
- Περιχύνουμε με 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό (ή δύο κύβους διαλυμένους σε νερό) , να σκεπάζει τα κολοκυθάκια.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου να βράσουν και να μείνουν με το ζουμί που χρειάζεται για τη σάλτσα.
..ετοιμάζουμε τη σάλτσα...
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα για λίγα λεπτά.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό ανακατεύοντας να δέσει.
- Προσθέτουμε τους κρόκους ανακατελυοντας συνέχεια να πάρει δύο βράσεις .
- Ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου