Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και άσπρη σάλτσα



Υλικά:
  • 2 κιλά κολοκυθάκια
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 600 γρ. κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.γ. CARINO
  • 1 καρότο τριμμένο στο multi
  • 3 κ.σ. ψίχα από το εσωτερικό των κολοκυθιών
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

..για τη σάλτσα..
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 2 κρόκους αυγών
  • χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τα κοτσάνια και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
  2. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  3. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα (μια ή δύο στρώσεις)
  4. Περιχύνουμε με 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό (ή δύο κύβους διαλυμένους σε νερό) , να σκεπάζει τα κολοκυθάκια.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου να βράσουν και να μείνουν με το ζουμί που χρειάζεται για τη σάλτσα.

..ετοιμάζουμε τη σάλτσα...
  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα για λίγα λεπτά.
  2. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό ανακατεύοντας να δέσει.
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους ανακατελυοντας συνέχεια να πάρει δύο βράσεις .
  4. Ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα κολοκυθάκια.
      ...και έτοιμο το ορεκτικό μας..Καλή Όρεξη...

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας