Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Χαλβάς σιμιγδαλένιος


Υλικά:

  • 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο ελαφρύ
  • 2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χονδρό
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1/2 ποτήρι αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • 1/2 ποτήρι σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
  2. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι ένα  καστανό σκούρο χρώμα.
  3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
  4. Έπειτα ρίχνουμε το νερό και τις σταφίδες και ανακατεύουμε πολύ καλά και συνέχεια ώσπου να πήξει.
  5. Συνεχίζουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να στεγνώσει καλά.
  6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 2 λεπτά.
  7. Το τοποθετούμε σε μια φόρμα και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
tip:Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας