Υλικά:
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο ελαφρύ
- 2 ποτήρια του νερού σιμιγδάλι χονδρό
- 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1/2 ποτήρι αμύγδαλα (προαιρετικά)
- 1/2 ποτήρι σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει το σιμιγδάλι ένα καστανό σκούρο χρώμα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Έπειτα ρίχνουμε το νερό και τις σταφίδες και ανακατεύουμε πολύ καλά και συνέχεια ώσπου να πήξει.
- Συνεχίζουμε μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να στεγνώσει καλά.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Το τοποθετούμε σε μια φόρμα και όταν κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
tip:Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου