Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Γλυκό κουταλιού λεμόνι



Υλικά:

  • 1 κιλά φλούδες από χονδρόφλουδα λεμόνια
  • 1 κιλό ζάχαρη 
  • 2 1/2 κούπες νερό
  • 3 κ.σ. γλυκόζη
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
  1. Καθαρίζουμε τα λεμόνια βγάζοντας το κίτρινο μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι (και το κρατάμε για το λικέρ. Η συντάγή βρίσκεται  εδώ ).
  2. Χαράζουμε και βγάζουμε τις φλούδες (θα κρατήσουμε το εσωτερικό για τη λεμονάδα).
  3. Βάζουμε τις φλούδες σε μπόλικο νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
  4. Αδειάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για 5 φορές.
  5. Τέλος, ξαναβάζουμε τις φλούδες να βράσουν με νερό ώσπου να μαλακώσουν.
  6. Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε κρύο νερό αλλάζοντας το νερό για 2-3 φορές.
  7. Δοκιμάζουμε αν έχουν ξεπικρίσει τελείως.Εαν είναι έτοιμες τις αφώνουμε στο σουρωτήρι και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  8. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και ρίχνουμε τις φλούδες.
  9. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει το σιρόπι.
  10. Ρίχνουμε τη γλυκόζη και το χυμό και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
  11. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το γλυκό μας να ξεκουραστεί ως την επόμενη μέρα.
  12. Την επόμενη μέρα το βράζουμε για 10 λεπτά.
  13. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με ζεστό το γλυκό, κλείνουμε καλά και τα γυρνάε ανάποδα.
  14. Αφήνουμε να κρυώσουν.
...Το γλυκό μας είναι έτοιμο...
..Καλή σας απόλαυση...!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας