Υλικά:
- 1 κιλά φλούδες από χονδρόφλουδα λεμόνια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 1/2 κούπες νερό
- 3 κ.σ. γλυκόζη
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα λεμόνια βγάζοντας το κίτρινο μέρος με ένα κοφτερό μαχαίρι (και το κρατάμε για το λικέρ. Η συντάγή βρίσκεται εδώ ).
- Χαράζουμε και βγάζουμε τις φλούδες (θα κρατήσουμε το εσωτερικό για τη λεμονάδα).
- Βάζουμε τις φλούδες σε μπόλικο νερό να βράσουν για 5 λεπτά.
- Αδειάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή για 5 φορές.
- Τέλος, ξαναβάζουμε τις φλούδες να βράσουν με νερό ώσπου να μαλακώσουν.
- Τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε κρύο νερό αλλάζοντας το νερό για 2-3 φορές.
- Δοκιμάζουμε αν έχουν ξεπικρίσει τελείως.Εαν είναι έτοιμες τις αφώνουμε στο σουρωτήρι και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και ρίχνουμε τις φλούδες.
- Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει το σιρόπι.
- Ρίχνουμε τη γλυκόζη και το χυμό και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη.
- Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το γλυκό μας να ξεκουραστεί ως την επόμενη μέρα.
- Την επόμενη μέρα το βράζουμε για 10 λεπτά.
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα με ζεστό το γλυκό, κλείνουμε καλά και τα γυρνάε ανάποδα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν.
...Το γλυκό μας είναι έτοιμο...
..Καλή σας απόλαυση...!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου