Υλικά:
..για τη βάση...
- 1,5 κουτί μπισκότα Digestive
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
- λίγη κανέλα
...για την κρέμα...
- 2 συσκευασίες τυρί κρέμα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
- 1 κουτί κομπόστα βύσσινο
- 2 κ.σ. corn flour
- 2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
Εκτέλεση:
...ετοιμάζουμε τη βάση...
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγη κανέλα ή λίγο λικερ.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα, ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παίρνουμε μια αποσπώμενη φόρμα και πατάμε καλά το μπισκότο στη βάση.(Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι και να πατάμε το μπισκότο μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα η βάση).
- Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
...ετοιμάζουμε την κρέμα...
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κατευθείαν από το ψυγείο για να είναι παγωμένη) μέχρι να γίνει σαντιγύ και την βάζουμε στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ ώσπου να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα (αν θέλουμε βάζουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και χτυπάμε για λίγο ακόμα)
- Ανακατεύουμε καλά την σαντιγύ με το μίγμα που φτιάξαμε τελευταίο και αδειάζουμε πάνω στη βάση με το μπισκότο.
...ετοιμάζουμε την επικάλυψη...
- Βάζουμε την κομπόστα σε ένα κατσαρολάκι .
- Παίρνουμε λίγο από τον χυμό και διαλύουμε το corn flour .
- Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει βράση και να δέσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε το γλυκό μας.
.....Καλή επιτυχία...!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου