Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Cheesecake με κομπόστα βύσσινο





Υλικά:

..για τη βάση...
 
  • 1,5 κουτί μπισκότα Digestive
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • λίγη κανέλα
...για την κρέμα...
 
  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
  • 1 κουτί κομπόστα  βύσσινο
  • 2 κ.σ. corn flour
  • 2 κ.σ. κοφτές ζάχαρη

Εκτέλεση:

...ετοιμάζουμε τη βάση...
  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε λίγη κανέλα ή λίγο λικερ.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα, ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Παίρνουμε μια αποσπώμενη φόρμα και πατάμε καλά το μπισκότο στη βάση.(Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ποτήρι και να πατάμε το μπισκότο μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα η βάση).
  4. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
...ετοιμάζουμε την κρέμα...
 
  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (κατευθείαν από το ψυγείο για να είναι παγωμένη) μέχρι να γίνει σαντιγύ και την βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ ώσπου να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα (αν θέλουμε βάζουμε 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και χτυπάμε για λίγο ακόμα)
  3. Ανακατεύουμε καλά την σαντιγύ με το μίγμα που φτιάξαμε τελευταίο και αδειάζουμε πάνω στη βάση με το μπισκότο.
...ετοιμάζουμε την επικάλυψη...
 
  1. Βάζουμε την κομπόστα σε ένα κατσαρολάκι .
  2. Παίρνουμε λίγο από τον χυμό και διαλύουμε το corn flour .
  3. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει βράση και να δέσει.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε το γλυκό μας.
.....Καλή επιτυχία...!!
 
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας