Υλικά:
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
- 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στο multi
- 2 αυγά
- 1 καρότο τριμμένο στο multi
- 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. CARINO
- αλάτι
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ξύδι
- λίγο πιπέρι
- χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά τα τριμμένα κρεμμύδια, το τριμμένο καρότο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το CARINO , το ρύζι πλυμένο και τα δυο ασπράδια (τους κρόκους τους κρατάμε για το αυγολέμονο).
- Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα και τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια σε δυο στρώσεις .
- Ρίχνουμε βραστό νερό με έναν κυβο λαχανικών ή κρέατος τόσο ώστε να καλυφθουν καλά .
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ πλυμένο και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
- Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμόνι, ρίχνουμε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα για να μην κόψει το αυγό.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε λίγο την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά χωρίς να πάρει βράση.
- κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου