Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

 Υλικά:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στο multi
  • 2 αυγά 
  • 1 καρότο τριμμένο στο multi
  • 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
  • 1 κ.γ. CARINO 
  • αλάτι 
  • 3 κ.σ. βούτυρο 
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • λίγο πιπέρι 
  • χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:


  1.  Βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά τα τριμμένα κρεμμύδια, το τριμμένο καρότο, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι, το CARINO , το ρύζι πλυμένο και τα δυο ασπράδια  (τους κρόκους τους κρατάμε για το αυγολέμονο).
  2. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα και τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια σε δυο στρώσεις .
  4. Ρίχνουμε βραστό νερό με έναν κυβο λαχανικών ή κρέατος τόσο ώστε να καλυφθουν καλά .
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε 1 φλιτζανάκι ρύζι γλασέ πλυμένο και ανακατεύουμε.
  7. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
  8. Χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμόνι, ρίχνουμε λίγο λίγο ζωμό από το φαγητό συνεχίζοντας το χτύπημα για να μην κόψει το αυγό.
  9. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε λίγο την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά χωρίς να πάρει βράση.
  10. κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε!!
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας