Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Παραδοσιακή ηπειρώτικη Μπουκουβάλα (νηστίσιμη)



Υλικά:


  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • 3 κούπες νερό
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα (ή 3 πιο  μικρά)
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

1.Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει       ένας παχύς  χυλός.

2.Παίρνουμε ένα ταψί (κατά προτίμηση της κουζίνας μας), το αλείφουμε με λάδι και ρίχνουμε τον χυλό απλώνοντας τον να πάει σε όλο το ταψί.
3. Στη συνέχεια,το ψήνουμε στους 200°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

4.Όταν ψηθεί, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
5.Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.

6.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί ελαφρώς, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί καλά μέχρι να ροδίσει.
7.Έπειτα προσθέτουμε στο μπολ με το ζυμάρι μας το τσιγαρισμένο κρεμμύδι και σερβίρουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας