Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Τηγανίτες με φέτα και ούζο


 Υλικά:

  • 600γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 2 αυγά
  • 300γρ. φέτα
  • νερό όσο πάρει
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2. Ρίχνουμε λίγο λίγο νερό ανακατεύοντας με το κουτάλι για να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
  3. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά .
  5. Ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και το μισό ούζο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά .
  7. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ούζο στο μίγμα και ανακατεύουμε.
  8. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια μια κουαλια απο το μίγμα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι (να έχουν απόσταση μεταξύ τους).
  9. Μόλις ροδίσουν τις γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
  10. Τις βγάζουμε σε αποροφφητικό χαρτί .
TIP:Τις τρώμε σκέτες ή με μέλι ή τις βουτάμε στη ζάχαρη και πασπαλίζουμε με κανέλα!

....Καλή Επιτυχία...!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας