Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Παραδοσιακά Γιαννιώτικα πασχαλινά κουλούρια

 Υλικά:


  • 1.200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 280 γρ. φυτίνη με βούτυρο γάλακτος
  • 550 γρ. ζάχαρη
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 1 φακελάκι αμμωνία σε σκόνη
  • 150 ml  χυμό πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
  2. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μίγμα.
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και χτυπάμε να γίνει ένα πηχτό παχύρρευστο μίγμα.
  6. Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρό στόμιο.
  7. Παίρνουμε το ταψί του φούρνου, βάζουμε λαδόκολλα και με τη σακούλα κάνουμε κύκλους αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.(περίπου 6 κουλούρια σε κάθε ταψί)
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτα.
  9. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας. 
Τα κουλούρια μας είναι έτοιμα!Καλό Πάσχα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας