Υλικά:
- 1.200 γρ. αλεύρι μαλακό
- 280 γρ. φυτίνη με βούτυρο γάλακτος
- 550 γρ. ζάχαρη
- 10 μεγάλα αυγά
- 1 φακελάκι αμμωνία σε σκόνη
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τη φυτίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό και το ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μίγμα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και χτυπάμε να γίνει ένα πηχτό παχύρρευστο μίγμα.
- Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μικρό στόμιο.
- Παίρνουμε το ταψί του φούρνου, βάζουμε λαδόκολλα και με τη σακούλα κάνουμε κύκλους αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.(περίπου 6 κουλούρια σε κάθε ταψί)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12 λεπτα.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Τα κουλούρια μας είναι έτοιμα!Καλό Πάσχα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου