Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Σπιτική λεμονάδα




Υλικά:
  • 1λίτρο χυμό λεμόνι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι


Εκτέλεση:
  1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό από τα λεμόνια που φτιάξαμε γλυκό.
  2. Στίβουμε τα λεμόνια στον αποχυμωτή. (αν δεν έχουμε, τα πολτοποιούμε στο multi και τα σουρώνουμε σε διπλό τούλι).
  3. Βάζουμε σε μια κανάτα το χυμό με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί όσο μπορεί η ζάχαρη.
  4. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τ' αφήνουμε σε δροσερό μέρος για ένα βράδυ.
  5. Την  επόμενη μέρα ανακατεύουμε πολύ καλά και σουρώνουμε το χυμό μας.
  6. Το βάζουμε σε μπουκάλια και είναι έτοιμος.
  7. Το σερβίρουμε βάζοντας 2 δάχτυλα χυμό στο ποτήρι και το υπόλοιπο νερό.
  8. Ανακατεύουμε και πίνουμε. ( Μπορούμε αντί για νερό να χρησιμοποιήσουμε σόδα αναψυκτικό ή ανθρακούχο νερό).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας