Υλικά:
- 1λίτρο χυμό λεμόνι
- 1 κιλό ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εσωτερικό από τα λεμόνια που φτιάξαμε γλυκό.
- Στίβουμε τα λεμόνια στον αποχυμωτή. (αν δεν έχουμε, τα πολτοποιούμε στο multi και τα σουρώνουμε σε διπλό τούλι).
- Βάζουμε σε μια κανάτα το χυμό με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί όσο μπορεί η ζάχαρη.
- Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τ' αφήνουμε σε δροσερό μέρος για ένα βράδυ.
- Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε πολύ καλά και σουρώνουμε το χυμό μας.
- Το βάζουμε σε μπουκάλια και είναι έτοιμος.
- Το σερβίρουμε βάζοντας 2 δάχτυλα χυμό στο ποτήρι και το υπόλοιπο νερό.
- Ανακατεύουμε και πίνουμε. ( Μπορούμε αντί για νερό να χρησιμοποιήσουμε σόδα αναψυκτικό ή ανθρακούχο νερό).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου