Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Πιροσκί νηστίσιμα

 Υλικά(για τη ζύμη):

  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 1 συσκευασία φυτική μαργαρίνη (250γρ.) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κύβο φρέσκια μαγιά(25γρ.)
  • 2 πρέζες ζάχαρη 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά (για τη γέμιση):
  • 1 κιλό πατάτες 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 Εκτέλεση:

..ετοιμάζοντας τη ζύμη..

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  2. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας και ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μέτρια που να πλάθεται εύκολα .
  3. Τη βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει καλά.
..ετοιμάζοντας τη γέμιση..


  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό αφού τις καθαρίσουμε.
  2. Όταν βράσουν καλά τις βγάζουμε από το νερό και τις πατάμε καλά μέχρι να γίνουν πουρές.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.Το ρίχνουμε στον πουρέ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Παίρνουμε τη φουσκωμένη ζύμη, την πατάμε να ξεφουσκώσει , τη ζυμώνουμε ελαφρά και την κόβουμε σε 20 μπαλάκια .
  5. Παίρνουμε κάθε μπαλάκι, το ανοίγουμε σε ορθογώνιο φύλλο και βάζουμε στο κέντρο και μετά κατά μήκος 2 κ.σ. γέμιση.Κλείνουμε καλά πατώντας με τα δάχτυλά μας να κολλήσει η ζύμη.Τους δίνουμε σχήμα και τα βάζουμε σε λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  6. Τα αφήνουμε 15-20 λεπτά να φουσκώσουν.
  7. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα πιροσκί μας μεχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές (σε μέτρια θερμοκρασία).Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας