Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Γαλατόπιτα αλμυρή




    Υλικά

  • 5 ποτήρια γάλα φρέσκο
  • 3/4 του ποτηριού σιμιγδάλι ψιλό
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 250γρ φέτα πικάντικη
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο φρέσκο πρόβειο

   Εκτέλεση 
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με το σύρμα.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πάρει βράση.Βράζουμε για 4 λεπτά ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και κλείνουμε τη φωτιά.Αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει.Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε την φέτα (τριμμένη στον τρίφτη).Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά.Παίρνουμε το μεγάλο ταψί  του φούρνου, βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και αλείφουμε το ταψί.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε με μια σπάτουλα και σκορπάμε επάνω κομματάκια βούτυρο (1 κ.σ. περίπου).
Τέλος, ψήνουμε στους 200°C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.


                                                                    ......και καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας