Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Κολοκυθόσουπα



Υλικά

  •  800 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες και αυτές σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κύβους κότας
  • 1 κ.γ. CARINO
  • 1 πρέζα κύμινο
  • μισό ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι , το κύμινο και το CARINO  και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  3. Βάζουμε τις πατάτες και την κολοκύθα και ανακατεύουμε για ένα λεπτό να σοταριστούν.
  4. Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί.
  5. Έπειτα διαλύουμε τους κύβους σε ένα λίτρο βραστό νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα τα υλικά..
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά.
  7. Έπειτα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα ωσότου να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
  8. Βράζουμε για ένα λεπτό ακόμα και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά. 


TIP:  Μπορείτε να το σερβίρετε με κρουτόν, κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι. 



Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας