Υλικά:
....για 20 κουλούρια..
- μισό κιλό αλεύρι
- 1 φακ. μαγιά σε σκόνη ή 15 γρ. φρέσκια μαγιά
- μισό φλ. τσαγ. λευκό κρασί
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. ταχίνι
- 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
- σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι.
- Ανοίγουμε ένα λακκάκι στο κέντρο και ρίχνουμε το νερό, το ταχίνι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το κρασί και το λάδι και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και στο τέλος ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
- Αφήνουμε το ζυμάρι για 1 ώρα να φουσκώσει καλά.
- Ύστερα, ξαναζυμώνουμε για ένα λεπτό και την κάνουμε μπαστούνι.
- Την κόβουμε σε 20 κομμάτια και πλάθουμε λωρίδες.
- Τις κλείνουμε σε κύκλο και τις βουτάμε σε χλιαρό νερό με 1 κ.γ. ζάχαρη και αμέσως στο σουσάμι μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου