Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Κουλούρια με σουσάμι


Υλικά:
....για 20 κουλούρια..

  • μισό κιλό αλεύρι
  • 1 φακ. μαγιά σε σκόνη ή 15 γρ. φρέσκια μαγιά
  • μισό φλ. τσαγ. λευκό κρασί
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό 
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι.
  2. Ανοίγουμε ένα λακκάκι στο κέντρο και ρίχνουμε το νερό, το ταχίνι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  3. Προσθέτουμε το κρασί και το λάδι και ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και στο τέλος ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη.
  4. Αφήνουμε το ζυμάρι για 1 ώρα να φουσκώσει καλά.
  5. Ύστερα, ξαναζυμώνουμε για ένα λεπτό και την κάνουμε μπαστούνι.
  6. Την κόβουμε σε 20 κομμάτια και πλάθουμε λωρίδες.
  7. Τις κλείνουμε σε κύκλο και τις βουτάμε σε χλιαρό νερό με 1 κ.γ. ζάχαρη και αμέσως στο σουσάμι μέχρι να καλυφθούν καλά.
  8. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας