Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Κοτοσαλάτα



Υλικά:
..για το κοτόπουλο..

  • 1 κοτόπουλο (γύρω στο 1 1/2 κιλό)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 1 κ.γ. CARINO
  • αλάτι, λίγο πιπέρι μαύρο (σε κόκκους)
...για τη σαλάτα..
  • 400γρ. καρύδια τριμμένα
  • 2 κλαδάκια σέλερι ψιλικομμένο
  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά 
  • 1 κ.σ. πιπέρι κόκκινο καυτερό 
  • 2 φλ. ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε 
  • 2 φλ. μαγιονέζα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά, το CARINO ,το αλάτι, το πιπέρι με νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο.
  2. Μόλις βράσει, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε, το μαδάμε και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  3. Μουσκεύουμε το ψωμί, το στίβουμε και το βάζουμε στο μίξερ μαζί με τα καρύδια, το σκόρδο, το κρεμμύδι ,την πάπρικα, το καυτερό πιπέρι και λίγο αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.
  4. Τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο , προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το σέλερι και το ζωμό και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τέλος βάζουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Το βάζουμε στο ψυγείο.
...σερβίρουμε με τηγανισμένες αραβικές πιτούλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας