Υλικά:
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.
- Ρίχνουμε πρώτα τα στερεά υλικά και μετά το λάδι και το νερό.
- Ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί όλο το αλεύρι.
- Αρχίζουμε με τα χέρια μας να ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη ελαστική.
- Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και από πάνω μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Όταν φουσκώσει και διπλασιαστεί σε όγκο αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο της κουζίνας και βάζουμε εκεί τη ζύμη.
- Την ξαναζυμώνουμε διπλώνοντας και τραβώντας τη ζύμη για 2-3 λεπτά.
- Κάνουμε τη ζύμη ορθογώνιο σχήμα , παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα, την αλείφουμε καλά με σπορέλαιο και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
- Τη σκεπάζουμε και τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Όταν φουσκώσει και γεμίσει η φόρμα μας, την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μισή ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου