Υλικά:
- 1 λίτρο τσίπουρο ή βότκα
- 2 κιλά κράνα (ώριμα)
...για το σιρόπι..
- 500γρ. ζάχαρη
- 400 ml νερό
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο που να κλείνει καλά τα κράνα και το τσίπουρο/βότκα.Το κλείνουμε και το αφήνουμε για 30 μέρες.
....Ετοιμάζουμε το σιρόπι...
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σουρώνουμε καλά το τσίπουρο/βότκα απ' τα κράνα, ανακατεύουμε με το σιρόπι και το βάζουμε σε μπουκάλια.
- Μετά από 2 ημέρες είναι έτοιμο για κατανάλωση..
TIP:ΓΙΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ ΓΕΥΣΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ.
...Στην υγειά σας..!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου