Σουφλέ πατάτας
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 300γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
- 20 γρ. ζαμπον ψιλοκομμένο
- 500γρ. κρέμα γάλακτος
- λίγη πάπρικα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες ενός εκατοστού, αλατίζουμε ελαφρώς.
- Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα πυρεξ στρώνουμε μια στρώση πατάτες και ρίχνουμε απο πάνω λίγο από τα τυριά και το ζαμπόν.
- Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες και πάνω από την τελευταία στρώση βάζουμε μόνο τυριά.
- Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά και το σουφλέ μας είναι έτοιμο!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου