Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Σουφλέ πατάτας



Υλικά:


  • 1 κιλό πατάτες
  • 300γρ. διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 20 γρ. ζαμπον ψιλοκομμένο
  • 500γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγη πάπρικα

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες ενός εκατοστού, αλατίζουμε ελαφρώς.
  2. Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε ένα πυρεξ στρώνουμε μια στρώση πατάτες και ρίχνουμε απο πάνω λίγο από τα τυριά και το ζαμπόν.
  4. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες και πάνω από την τελευταία στρώση βάζουμε μόνο τυριά.
  5. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά  και το σουφλέ μας είναι έτοιμο!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας