Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ψητό κατσαρόλας με μανιτάρια και σάλτσα








Υλικά:
...για το κρέας...

  • 1 νουα γύρω στα 1.300 γρ. περασμένο σε δίχτυ
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτίνη
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
  • αλάτι,πιπέρι, carino
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
...για τη σάλτσα...
  • 2 κοφτές κουτ. σουπας corn flour
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • το ζωμό απο το κρέας
Εκτέλεση:
...για το κρέας...
  1. Παίρνουμε το νουα και του ρίχνουμε αρκετό αλάτι πιπέρι ,carino και το αλείφουμε πολύ καλά απ'όλες τις πλευρές.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη φυτίνη να κάψει καλά και βάζουμε μέσα το ρολό να ροδίσει πολύ καλά απ'όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε νερό ώσπου να καλυφθεί το κρέας.
  5. Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2 ώρες.
  6. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κρέας από το ζωμό του και βράζουμε για 20 λεπτά το ζωμό.
  7. Διαλύουμε το corn flour σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο ζωμό.
  8. Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να δέσει η σάλτσα μας.
  9. Κόβουμε το διχτάκι από το κρέας, το αφαιρούμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το ρολό μας.
  10. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα μανιτάρια.
Ετοιμο....!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας