Υλικά:
...για το κρέας...
- 1 νουα γύρω στα 1.300 γρ. περασμένο σε δίχτυ
- 3 κουταλιές της σούπας φυτίνη
- 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
- αλάτι,πιπέρι, carino
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
...για τη σάλτσα...
- 2 κοφτές κουτ. σουπας corn flour
- 2 κουταλιές της σούπας νερό
- το ζωμό απο το κρέας
Εκτέλεση:
...για το κρέας...
- Παίρνουμε το νουα και του ρίχνουμε αρκετό αλάτι πιπέρι ,carino και το αλείφουμε πολύ καλά απ'όλες τις πλευρές.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη φυτίνη να κάψει καλά και βάζουμε μέσα το ρολό να ροδίσει πολύ καλά απ'όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.
- Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε νερό ώσπου να καλυφθεί το κρέας.
- Κλείνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2 ώρες.
- Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κρέας από το ζωμό του και βράζουμε για 20 λεπτά το ζωμό.
- Διαλύουμε το corn flour σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο ζωμό.
- Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να δέσει η σάλτσα μας.
- Κόβουμε το διχτάκι από το κρέας, το αφαιρούμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το ρολό μας.
- Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα μανιτάρια.
Ετοιμο....!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου