Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Τυροπιτάκια

 Υλικά για τη ζύμη:


  • 900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακ μαγιά στιγμής
  • 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 3 κ.γ. αλάτι
  • 5 κ.γ. ζάχαρη 

Υλικά για τη γέμιση:

  • 800 γρ. τυρί φέτα 
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό ,το γάλα και τη ζάχαρη.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά, την ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά,
  4. Τέλος ρίχνουμε το λάδι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια βελούδινη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση...
  6. Ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα με το γιαούρτι, τα αυγά και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μιγμα.
  7. Παίρνουμε λίγο απο τη ζύμη, την ανοίγουμε σε πιτάκι (ή ρόμβο αν θέλουμε το σχήμα της φωτογραφίας), βάζουμε στη μέση μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε καλά.
  8. Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 175°C για 20 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη!!  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας