Τυροπιτάκια
Υλικά για τη ζύμη:
- 900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακ μαγιά στιγμής
- 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 3 κ.γ. αλάτι
- 5 κ.γ. ζάχαρη
Υλικά για τη γέμιση:
- 800 γρ. τυρί φέτα
- 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά
- λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το νερό ,το γάλα και τη ζάχαρη.
- Διαλύουμε τη μαγιά, την ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά,
- Τέλος ρίχνουμε το λάδι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια βελούδινη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση...
- Ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα με το γιαούρτι, τα αυγά και το πιπέρι μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μιγμα.
- Παίρνουμε λίγο απο τη ζύμη, την ανοίγουμε σε πιτάκι (ή ρόμβο αν θέλουμε το σχήμα της φωτογραφίας), βάζουμε στη μέση μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε καλά.
- Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσει η ζύμη και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στον αέρα στους 175°C για 20 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου