Υλικά:
- 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (ή δύο φέτες ψωμί μουσκεμένες και καλά στυμμένες )
- 4-5 κ.σ. αλεύρι
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια και τα βράζουμε για 1 ώρα με αλάτι και 1 φύλλο δάφνης.
- Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από τον μύλο.
- Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε και το αλεύρι.
- Πλάθουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
- Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, τις πλάθουμε , αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, βγάζουμε τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.
- Τέλος... σερβίρουμε...
..Καλή σας όρεξη..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου