Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Ρεβυθοκεφτέδες

 Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια ρεβίθια βρασμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (ή δύο φέτες ψωμί μουσκεμένες και καλά στυμμένες )
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:


  1. Έχουμε μουλιάσει τα ρεβύθια και τα βράζουμε για 1 ώρα με αλάτι και 1 φύλλο δάφνης.
  2. Τα σουρώνουμε και τα περνάμε από τον μύλο.
  3. Σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε και το αλεύρι.
  4. Πλάθουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
  5. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, τις πλάθουμε , αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  6. Μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, βγάζουμε τους κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.
  7. Τέλος... σερβίρουμε...
..Καλή σας όρεξη..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας