Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας








Υλικά:

  • 500gr. φύλλο κρούστας
  • 200gr. κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 700gr. φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 150gr. γάλα
  • 100gr. κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι
  • σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ταψί 35 εκ.
  2. Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και το βάζουμε στο ταψί "τσαλακωμένο", αλείφουμε με λίγο λάδι και βάζουμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο.
  3. Πασπαλίζουμε με λίγο από τα κίτρινα τυριά και λίγη φέτα και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο "τσαλακώνοντας",λαδώνοντας και πασπαλίζοντας με τα τυριά ώσπου να τελειώσουν  τα τυριά και κρατάμε ένα φύλλο για το τέλος.
  4. Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο και λαδώνουμε την επιφάνειά του .
  5. Χτυπάμε τα δύο αυγά με  το γάλα, λίγο μαύρο πιπέρι  και την κρέμα γάλακτος.
  6. Τα ρίχνουμε πάνω στην πίτα (να καλύψουν όλη την επιφάνειά της) και χαράζουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια.
  7. Τέλος , ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 60 λεπτά.


....και καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας