Υλικά:
- 1 κιλό φλούδα καρπουζιού (χονδρόφλουδου) καθαρισμένη
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός 1/2 λεμονιού
- 10 γαρύφαλλα
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τις φλούδες: το εξωτερικό πράσινο μέρος και το εσωτερικό κόκκινο.Αφήνουμε μόνο το άσπρο μέρος της φλούδας.Το κόβουμε σε κομμάτια.
- Τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσει καλά.(Μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε βραστό νερό)
- Είναι έτοιμο για την προσθήκη της ζάχαρης όταν τρυπάμε ένα κομμάτι με το πιρούνι και πέφτει.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει το σιρόπι.
- Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει στην κατσαρόλα.
TIP:Αν δεν έχει δέσει καλά το σιρόπι, το ξαναβράζουμε ώσπου να δέσει.
.....και Καλή επιτυχία..!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου