Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Γλυκό καρπούζι




Υλικά:

  • 1 κιλό φλούδα καρπουζιού (χονδρόφλουδου) καθαρισμένη 
  • 1 κιλό ζάχαρη 
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 10 γαρύφαλλα

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις φλούδες: το εξωτερικό πράσινο μέρος και το εσωτερικό κόκκινο.Αφήνουμε μόνο το άσπρο μέρος της φλούδας.Το κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό, ξαφρίζουμε και αφήνουμε να βράσει καλά.(Μπορεί να χρειαστεί να συμπληρώσουμε βραστό νερό)
  3. Είναι έτοιμο για την προσθήκη της ζάχαρης όταν τρυπάμε ένα κομμάτι με το πιρούνι και πέφτει.
  4. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα γαρύφαλλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά ώσπου να δέσει το σιρόπι.
  5. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει στην κατσαρόλα.

TIP:Αν δεν έχει δέσει καλά το σιρόπι, το ξαναβράζουμε ώσπου να δέσει.

.....και Καλή επιτυχία..!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας