Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σοκολατόπιτα με γλάσο





Υλικά:

Για τη σοκολατόπιτα
  • 130gr. αλεύρι
  • 90gr. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 60gr. ηλιέλαιο
  • 120gr. νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 αυγό
  • 80gr. βούτυρο
  • 60gr. ξινόγαλο
  • 1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσο
  • 80gr. βούτυρο
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 βανίλια
  • 250gr. ζάχαρη άχνη
  • φιστίκια Αιγίνης ψημένα και τριμμένα για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:

Για τη σοκολατόπιτα
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το κακάο να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα να ενωθούν καλά.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά 
  3. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Χτυπάμε το αυγό με το ξινόγαλο να ενωθούν και το ρίχνουμε στο μείγμα.
  6. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σ'ένα τετράγωνο πυρεξάκι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C  για 17 λεπτά.
Για  το γλάσο
  1. Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα απ'το φούρνο και ρίχνουμε το γλάσο να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
  3. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι.
..και καλή μας όρεξη..!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας