Υλικά:
Για τη σοκολατόπιτα
- 130gr. αλεύρι
- 90gr. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο
- 60gr. ηλιέλαιο
- 120gr. νερό
- 1 βανίλια
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 αυγό
- 80gr. βούτυρο
- 60gr. ξινόγαλο
- 1 πρέζα αλάτι
- 80gr. βούτυρο
- 4 κ.σ. γάλα
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 βανίλια
- 250gr. ζάχαρη άχνη
- φιστίκια Αιγίνης ψημένα και τριμμένα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Για τη σοκολατόπιτα
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το ηλιέλαιο, το κακάο να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ένα σύρμα να ενωθούν καλά.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά
- Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Χτυπάμε το αυγό με το ξινόγαλο να ενωθούν και το ρίχνουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σ'ένα τετράγωνο πυρεξάκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 17 λεπτά.
- Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Βγάζουμε τη σοκολατόπιτα απ'το φούρνο και ρίχνουμε το γλάσο να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου