Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Μελιτζάνες με κιμά και πουρέ στο φούρνο


Υλικά:

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 ντομάτες
  • αλάτι,πιπέρι
  • CARINO
  • δυόσμο φρέσκο
  • λίγη ρίγανη
  • 1 κ.γ. πελτέ 
  • 100 γρ. φέτα
...για τον πουρέ..
  • 3 πατάτες μέτριες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • μισό κύβο κότας
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα ζεστό
  • 250γρ. REGATO τριμμένο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χονδρές φέτες, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε για 30 λεπτά.
  2. Τις πλένουμε καλά, τις στίβουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
  3. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ετοιμάζουμε τον κιμά..

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοταρουμε.
  2. Τρίβουμε στο μούλτι την πιπεριά, το καρότο και το κολοκυθάκι.
  3. Τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον κιμά.
  4. Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  5. Ρίχνουμε τον  δυόσμο ψιλοκομμένο και λίγο CARINO.
  6. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ.
  7. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  8. Αφήνουμε να βράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

Ετοιμάζουμε τον πουρέ...

  1. Βράζουμε τις πατάτες.
  2. Μόλις βράσουν, αδειάζουμε το νερό και τις πατάμε καλά.
  3. Ρίχνουμε το βούτυρο, τον κύβο κότας και το γάλα.
  4. Ανακατεύουμε να γίνει ένας αφράτος πουρές .
  5. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και το τυρί τριμμένο.
  6. Ανακατεύουμε καλά.

...ώρα για συναρμολόγηση :-)...

  1. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τις μελιτζάνες, τις πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα.
  2. Αδειάζουμε επάνω τους τον κιμά και σκεπάζουμε με τον πουρέ.
  3. Βάζουμε επάνω από τον πουρέ βούτυρο σε κομματάκια.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.
...Σερβίρουμε και...καλή μας όρεξη..!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας