Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπιτα με σπιτικό φύλλο

Υλικά:

...για το φύλλο...

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 σφηνάκι σπορέλαιο
  • νερό όσο πάρει..

...για τη γέμιση...

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες 
  • 250 gr κρέμα γάλακτος
  • 300 gr κίτρινα τυριά τριμμένα 
  • CARINO 
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα

Εκτέλεση:

...για το φύλλο..
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κρασί και το λάδι.
  2. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη (όχι πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια)
  3. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα.
  4. Ανοίγουμε 2 φύλλα με νεσεστέ και λίγο αλεύρι.





....για τη γέμιση...
  1. Βράζουμε το κοτόπουλο με 1 κρεμμύδι, 3 κλαδάκια μαϊντανό, λίγο CARINO ,αλάτι και πιπέρι.
  2. Όταν βράσει, μαδάμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
  3. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κομμένες σε φέτες και τα μανιτάρια.
  4. Τα αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το CARINO.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και τα τυριά.Ανακατεύουμε.
  7. Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σουρωμένο ελαφρά.
  8. Το ραντίζουμε με λάδι και απλώνουμε τη γέμιση.
  9. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
  10. Λαδώνουμε πολύ καλά και χαράζουμε ελαφρά.
  11. Ψήνουμε στους 180° C ώσπου να ροδίσει η πίτα.
...Έτοιμη...!





1 σχόλιο:

προβολές σελίδας