Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπουλο λεμονάτο φούρνου



Υλικά:


  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 λεμόνι σε φέτες 
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μίγμα για κοτόπουλο (CARINO)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση:



  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ, αλείφουμε το κοτόπουλο με το λάδι και το λεμόνι .
  2. Προσθέτουμε τη μουστάρδα.
  3. Το αλείφουμε πολύ καλά με τα δάχτυλά μας, το αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα για κοτόπουλο και έπειτα τη ρίγανη και από τις δύο πλευρές.
  4. Στα κενά του ταψιού βάζουμε τις φέτες λεμονιού και τα κλαδάκια της ρίγανης.
  5. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο .
  6. Τέλος, ψήνουμε στους 170°C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.
TIP: Εαν θέλουμε προσθέτουμε πατάτες σε κομμάτια.

Καλή όρεξη!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας