Υλικά: (..για 60-65 κομμάτια)
- 400γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 75γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
- 125 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
- 800 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
..καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα..
Κόβουμε τα αμύγδαλα στη μέση ή στα 3 .Τα στρώνουμε καλά σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.Τ'αφήνουμε να κρυώσουν και τα χρησιμοποιούμε στη ζύμη μας..
...ετοιμάζουμε τη ζύμη..
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 10 λεπτά να γίνει κρέμα.
- Προσθέτουμε το γαρύφαλλο, το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας (ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι).
- Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού ή σε όποιο σχήμα θέλουμε.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα .
- Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο τους βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη.
- Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου