Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Κουραμπιέδες




Υλικά: (..για 60-65 κομμάτια)


  • 400γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο τριμμένο
  • 125 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα 
  • 800 γρ. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:



..καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα..

Κόβουμε τα αμύγδαλα στη μέση ή στα 3 .Τα στρώνουμε καλά  σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.Τ'αφήνουμε να κρυώσουν και τα χρησιμοποιούμε στη ζύμη μας..

...ετοιμάζουμε τη ζύμη..


  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη για 10 λεπτά να γίνει κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο, το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια μας (ίσα ίσα να βραχεί το αλεύρι).
  3. Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού  ή σε όποιο σχήμα θέλουμε.
  4. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα .
  5. Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  6. Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο τους βουτάμε σε ένα μπολ με ζάχαρη άχνη.
  7. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας