Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα



Υλικά:
(για ταψί διαμ. 28 εκ.)

  • 325γρ. βούτυρο 
  • 265γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 70γρ. γάλα
  • 25γρ. κονιάκ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1 πρέζα μαχλέπι σκόνη
  • 1 δόση βανίλια
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 75γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι ν'ασπρίσουν.
  2. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι χτυπώντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά (ένα ένα ) το γάλα και το κονιάκ.
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και τα καρύδια ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. 
  5. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  6. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 περίπου λεπτά.
  7. Αφού ψηθεί και κρυώσει η βασιλόπιτα την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας