Υλικά:
(για ταψί διαμ. 28 εκ.)
- 325γρ. βούτυρο
- 265γρ. ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά
- 70γρ. γάλα
- 25γρ. κονιάκ
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
- 1 πρέζα μαχλέπι σκόνη
- 1 δόση βανίλια
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8γρ. μπέικιν πάουντερ
- 75γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι ν'ασπρίσουν.
- Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, το μαχλέπι χτυπώντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τα αυγά (ένα ένα ) το γάλα και το κονιάκ.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και τα καρύδια ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 περίπου λεπτά.
- Αφού ψηθεί και κρυώσει η βασιλόπιτα την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου