Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Γεμιστά


 ....υλικά για 6 άτομα..

  • 6 μεγάλες ντομάτες
  • 6 μεγάλες πιπεριές
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 1 κολοκυθάκι μικρό
  • μισή πιπεριά πράσινη
  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • 1 1/2 ρύζι καρολίνα
  • 1 κ.σ. πολτό ντομάτας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κύβο βοδινό ή λαχανικών
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.γ. βασιλικό
  • αλάτι-πιπέρι-1 κ.γ. CARINO
Εκτέλεση:
  1. Κόβουμε οριζόντια μια φέτα από το επάνω μέρος κάθε ντομάτας και με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό.
  2. Κόβουμε μια φέτα από το επάνω μέρος κάθε πιπεριάς και αφαιρούμε τους σπόρους.
  3. Αλατίζουμε ελαφρώς τις ντομάτες,ρίχνουμε στο εσωτερικό της καθεμιας από μια πρέζα ζάχαρη και κατόπιν τις τοποθετούμε ανάποδα σε ένα ταψί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση .
  4. Τρίβουμε στο multi τα κρεμμύδια και το σκόρδο, το κολοκυθάκι και τη μισή πιπεριά.
  5. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό λάδι και κατοπιν τα λαχανικα που τρίψαμε στο multi.
  6. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε το carino.
  7. Βάζουμε στο multi το εσωτερικό από τις ντομάτες μαζί με τα μυρωδικά και τα πολτοποιούμε.
  8. Προσθέτουμε τον πελτέ στο προηγούμενο μίγμα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον κύβο, το αλάτι και το πιπέρι.
  9. Βράζουμε τη σάλτσα για 3-4 λεπτά.
  10. Προσθέτουμε το ρύζι (αφου το έχουμε ξεπλύνει), ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για άλλα 3-4 λεπτά. (αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό αν θέλουμε τη γέμιση ζουμερή)
  11. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές ως τα 3/4 (γιατι το ρύζι θα φουσκώσει).
  12. Τις βάζουμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος τη μια δίπλα στην άλλη και τις κλείνουμε με τα καπάκια τους.
  13. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε χονδρές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε καλά και τις βάζουμε ανάμεσα από τα γεμιστά.
  14. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο λάδι τις πατάτες και τα γεμιστά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και πρσθέτουμε ένα φλιτζανάκι νερό.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για μιαμιση ώρα περίπου .

....Σερβίροντάς το ζεστό ή κρύο είναι το ίδιο νόστιμο...

TIP:Αν θέλουμε στο τελευταίο μισάωρο βγάζουμε τα καπάκια από τα γεμιστά και τα αντικαθιστούμε με μια λεπτή φέτα απο τυρί φέτα και συνεχίζουμε καννικά το ψήσιμο.Σε αυτή την περίπτωση θα προσέξουμε να μην βάλουμε πολύ αλάτι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας