Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Γλυκά κουλούρια με κρασί και σουσάμι

 Υλικά:

  • 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 1/2 κούπες καλαμποκέλαιο
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κούπα κόκκινο κρασί
  • 100 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο 
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το κρασί, το χυμό, το ξύσμα, τη ζάχααρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη σόδα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Ζυμώνουμε ελαφρά και πλάθουμε κουλουράκια.Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° Κελσίου για 20-25 λεπτά.
TIP: Εαν κάποιος θέλει...μπορεί να παραλείψει το σουσάμι...

...Έτοιμα τα κουλουράκια μας...!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας