Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι κοσκινισμένο
- 2 1/2 κούπες καλαμποκέλαιο
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 100 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
- 1 κ.γ. γαρίφαλο
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το λάδι, το κρασί, το χυμό, το ξύσμα, τη ζάχααρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη σόδα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Ζυμώνουμε ελαφρά και πλάθουμε κουλουράκια.Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° Κελσίου για 20-25 λεπτά.
...Έτοιμα τα κουλουράκια μας...!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου