Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Κουραμπιέδες


Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 450 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κρόκο από ένα μεγάλο αυγό (ή από δύο μικρά)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 350 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ενα τηγάνι για να καβουρδιστούν ελαφρά.
  2. Αφήνουμε να κρυώσουν...
  3. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν και τα 80 γρ. ζάχαρη άχνη.
  4. Χτυπάμε για 4 λεπτά μέχρι να γίνει ένα "ψιχουλιαστή" μίγμα.
  5. Προσθέτουμε στο μίγμα μας τον κρόκο το κονιάκ και το τριμμένο γαρίφαλο και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  6. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα (ολόκληρα ή τεμαχισμένα) και ζυμώνουμε λίγο μέχρι να ενωθούν καλά.
  7. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα χονδρό φύλλο πάχους 4-5 χιλιοστών και κόβουμε με κουπάτ σε ότι σχήμα θέλουμε.
  8. Βάζουμε τα κουραμπιεδάκια μας στο ταψί (με λαδόκολλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 12 λεπτά.
  9. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα βουτάμε στη ζάχαρη άχνη και τα βάζουμε σε μια πιατέλα...Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ....και σερβίρουμε...
Καλά Χριστούγεννα..!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας