Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό
- 450 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
- 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κρόκο από ένα μεγάλο αυγό (ή από δύο μικρά)
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
- 100 γρ. αμύγδαλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 350 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ενα τηγάνι για να καβουρδιστούν ελαφρά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν...
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το αλεύρι, το μπέικιν και τα 80 γρ. ζάχαρη άχνη.
- Χτυπάμε για 4 λεπτά μέχρι να γίνει ένα "ψιχουλιαστή" μίγμα.
- Προσθέτουμε στο μίγμα μας τον κρόκο το κονιάκ και το τριμμένο γαρίφαλο και χτυπάμε λίγο ακόμα.
- Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα (ολόκληρα ή τεμαχισμένα) και ζυμώνουμε λίγο μέχρι να ενωθούν καλά.
- Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα χονδρό φύλλο πάχους 4-5 χιλιοστών και κόβουμε με κουπάτ σε ότι σχήμα θέλουμε.
- Βάζουμε τα κουραμπιεδάκια μας στο ταψί (με λαδόκολλα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 12 λεπτά.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα βουτάμε στη ζάχαρη άχνη και τα βάζουμε σε μια πιατέλα...Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ....και σερβίρουμε...
Καλά Χριστούγεννα..!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου