Υλικά:
- 1 1/2 κιλό χοιρινό σπάλα σε μερίδες
- 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 100ml λευκό κρασί
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 1/2 κιλό πράσα
- 1 1/2 κιλό σέλινο
- 2 αβγά
- 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. CARINO
Εκτέλεση:
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το πασπαλίζουμε με το CARINO και το σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε 1 φλυτζ. ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
- Έχουμε ετοιμάσει τα πράσα και το σέλινο κόβοντάς τα σε μεγάλα κομμάτια και πλένοντάς τα.
- Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και 1 κ.σ. αλάτι και τα αφήνουμε να ζεματιστούν για 5 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε......
- ....και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.Βράζουμε για 20-30 λεπτά, προσθέτουμε λίγο αλάτι και έναν κύβο λαχανικών...
- Όταν είναι έτοιμο το αυγοκόβουμε με την εξής διαδικασία:
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους...
Συνεχίζουμε να χτυπάμε....ρίχνουμε το χυμό λεμονιού..και ξαναχτυπάμε.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο από το ζωμό του φαγητού μας (αφού το έχουμε αποσύρει από τη φωτιά)..3-4 κουτάλες περίπου....
'Οταν πλέον το αυγολέμονό μας είναι έτοιμο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και την κουνάμε λίγο μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο...
...το σερβίρουμε ζεστό..!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου