Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό με σέλινο


Υλικά:


  • 1 1/2 κιλό χοιρινό σπάλα σε μερίδες
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο 
  • 100ml λευκό κρασί
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 1/2 κιλό πράσα 
  • 1 1/2 κιλό σέλινο 
  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. CARINO

Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το πασπαλίζουμε με το CARINO και το σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές.

  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  3. Προσθέτουμε 1 φλυτζ. ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  4. Έχουμε ετοιμάσει τα πράσα και το σέλινο κόβοντάς τα σε μεγάλα κομμάτια και πλένοντάς τα.
  5. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και 1 κ.σ. αλάτι και τα αφήνουμε να ζεματιστούν για 5 λεπτά.
  6. Τα σουρώνουμε......
  7. ....και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κρέας.Βράζουμε για 20-30 λεπτά, προσθέτουμε λίγο αλάτι και έναν κύβο λαχανικών...
  8. Όταν είναι έτοιμο το αυγοκόβουμε με την εξής διαδικασία:
       Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια των αυγών..
Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους...
Συνεχίζουμε να χτυπάμε....ρίχνουμε το χυμό λεμονιού..και ξαναχτυπάμε.
   Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο από το ζωμό του φαγητού μας (αφού το έχουμε αποσύρει από τη φωτιά)..3-4 κουτάλες περίπου....
'Οταν πλέον το αυγολέμονό μας είναι έτοιμο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και την κουνάμε  λίγο μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο...
...το σερβίρουμε ζεστό..!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας