Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Βασιλόπιτα



Υλικά (για ταψί διαμ. περίπου 20 εκατοστά):

  • 325 γρ. βούτυρο
  • 265 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 αβγά
  • 70 γρ. γάλα
  • 25 γρ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο σκόνη
  • 1 πρέζα μαχλέπι σκόνη
  • 1 δόση βανίλια
  • 450 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
...τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου..

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.Ρίχνουμε το ξύσμα, τη βανίλια το μοσχοκάρυδο και το μαχλέπι χτυπώντας συνεχώς.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά (ένα ένα), το γάλα και το κονιάκ.Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  3. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ,Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45' περίπου.
  4. Αφού ψηθεί και κρυώσει η βασιλόπιτα, την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
...Καλή Χρονιά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

προβολές σελίδας