Υλικά:
...για το φύλλο...
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- 1 σφηνάκι σπορέλαιο
- νερό όσο πάρει..
...για τη γέμιση...
- 1 κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 250 gr κρέμα γάλακτος
- 300 gr κίτρινα τυριά τριμμένα
- CARINO
- αλάτι, πιπέρι
- φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.γ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
...για το φύλλο..
- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κρασί και το λάδι.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό μέχρι να γίνει μια μέτρια ζύμη (όχι πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακή, να μην κολλάει στα χέρια)
- Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα.
- Ανοίγουμε 2 φύλλα με νεσεστέ και λίγο αλεύρι.
....για τη γέμιση...
- Βράζουμε το κοτόπουλο με 1 κρεμμύδι, 3 κλαδάκια μαϊντανό, λίγο CARINO ,αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσει, μαδάμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές κομμένες σε φέτες και τα μανιτάρια.
- Τα αφήνουμε να μαραθούν σε χαμηλή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το CARINO.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη και τα τυριά.Ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το ένα φύλλο σουρωμένο ελαφρά.
- Το ραντίζουμε με λάδι και απλώνουμε τη γέμιση.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.
- Λαδώνουμε πολύ καλά και χαράζουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε στους 180° C ώσπου να ροδίσει η πίτα.
ΘΑΥΜΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή